Benátská sekce TSA prezentuje:

 

pivni minifest

 

Přepisy z kroniky

Výletu do Jablonného
v pátek 23. října 2015

 

Eda

(zatím se nevyjádřil)

Gusta

(zatím se nevyjádřil)

Mirka

Do Ústí jsem jela autem, protože vozím děti do školy a nemělo cenu se vracet zpátky.

Tůra byla pěkná, ale náročná. Škoda, že bylo zataženo a nebyly vidět panoramata. Zato příroda byla krásna, barevná, sem tam se pásly srnky, jen houby nerostou a nerostou. Cestou zpátky se nám ztratil Gusta neb nevydržel čekat v Bystrci před hospodou a našel se až v Jablonném, kde se opět ztratil do bufetu na dršťkovou.

ja.

Když jsme ráno vycházeli, nenapadlo mne, že zažijeme pohádkový výlet, neb začátek ve Verměřovicích tomu vůbec nenasvědčoval. Bylo ošklivě, vypadalo, že každou chvíli začne pršet, cesta byla blátivá a podivně jsme obcházeli Verměřovice, jako by Gusta zkoušel, co vydržíme. Jenže sotva jsme vyšli za kravínem trochu nad vesnicí, objevila se do kopce s loukami, polemi a lesy, které se jakoby vynořovaly z tajemného závoje šedých obzorů. Bylo to prostě pohádkové a pohádkové také bylo, když nás Gusta dovedl do Bystřce k hospodě, do níž samozřejmě nevkročil, ať si dáme oběd, že na nás zatím počká venku. A vskutku jsme si po obědě připadali jak Jeníček s Mařenkou, když jsme zjistili, že nás bídně opustil a ponechal nás na pospas divokému Bystřci, odkud jsme museli hledat cestu ven. Pravda, také jsme si trochu upravili pohádku a místo na strom jsme vylezli na kopec nad kostelem, odkud bylo jasno, kam máme zamířit.

A tak jsme sami od sebe trefili do Jablonného, kde jsme se opět potkali s Gustou a jeho zvrhlými bájnými insopiracemi. Rafinovaně nám vybral cestu mezi jablonnskou Scyllou a Chabridou — tedy mezi hospodou Na Mýtnici a potravinami naproti — a že jsme nebyli připraveni a vosk jsme nechali doma, přitáhlo nás nejprve opět na pečivo (i perník je pečivo!) abychom následně skončili na pivu. Byl pak velmi překvapen, když viděl, že jsme přesto neztroskotali, přišel nás lákat na dršťkovou. Leč už byl provařený a na lopatu jsme mu nesedli. Seznav svůj nezdar, pomluvil neexistující čoud a opět nás nechal, ať se o sebe postaráme sami. A ač to bylo bez průvodce náročné, dokázali jsme najít nádraží a zhatili tak jeho plány, že bídně zhyneme v Jablonnských knajpách.

Odkazy

Dokumentace

O Verměřovicích

O Jabloném

O inspiraci

O rebelech


Zpět