logo TSA

DOKUMENTACE z paluby

4. výletu TSA Sezóny 2020

ve středu 12. července 2020


DATA


Pořadatel:

Eda.

Účastníci:

Eda, Eva, Tonda & ja. (16)

Příznivci:

Vašek, který aspoň zavolal.

U Malinů.


Počasí:

Polojasno, 14 °C (měřeno v 7:00 SEČ v B.)

Provedení:

Na kole a na lodi.

Trvání:

10:00—17:30 (7 a půl hodiny).

Nakrknutý cyklista.


Délka trasy:

Cca 11 km, z toho celý kilometr po vodě!!!

Body na trase:

Ústí nad Orlicí: hl. nádraží (325 m), na mostě nad soutokem (322 m), na stezce vedle Orlice (320 m), U panského mlýna a U Malinů (323 m), u regulky (326 m); Dolní Libchavy: žel. přejezd (332 m), nad tratí, naproti žel. zastávce (334 m); Staré Oldřichovice: tábořiště „V Cakli“ (331 m), občerstvení tamtéž (333 m);

Kerhartice „U Kačera“ (320 m).

Postup:

Z Ústí do Starých Oldřichovic a zpátky do Kerhartic po cyklo č. 18 se zastávkou na oběd U Malinů. Tady vyměníme kola za lodičku a Smíchov za Hanušovice;-), stejnou trasou zpět na parkoviště u Nové dráhy a po Sokolovské do Kerhartic ke Kačeroj. Jinými slovy byli jsme stále v Ústí;-)

V Cakli.


Kultura:

Nejsem si vědom.


Příroda:

Nechávám na Edovi.

V lodi.


Občerstvení:

U Malinů: Braník 11°, Staropramen 11° a 12°.

V Cakli: Šerák 11° a Keprník 13°.

U Kačera: Zubr 10°, Kozel 11°, Keprník 13°.
  

Keprník malý.


Setkání:

Nechávám na Edoj.

Zážitky:

Na lodi jsme projeli peřeje pod skálou (2x;-).

Jiné:

Nechávám na Edoj.

U Kačera.


Hodnocení:

Z 5 možných uděluji 3,5 bodů.

Známka:

Odkazy:

FOTKY 1 — Detaily

Aneb hadejte odkud.

ZÁPISY DO KRONIKY


U Panského mlýna.


Eda:

(dosud se nevyjádřil)

Louky pravého břehu Orlice!


Eva:

(dosud se nevyjádřila)

Ve stínu Kačera


Tonda:

(Snad příště.)

Plavba po Orlici.


ja.:

Dovolím si jen jakési přípodotky a postesk. Tím začnu, den před výletem jsem volal Tondu, jestli by se na zítřejším výletu do Cakle nechtěl ukázat. Projevil zájem s jistou nevolí ohledně Cakle, kterou prý dvakrát nemusí, neb se mu tam nelíbí. Navrhl jsem mu, že bychom se mohli tedy zítra potkat U Malinu, že Edu pro tuto zastávku zagituji.

V den výletu jsem hned na startu vysvětlil Edovi situaci s Tondou a snadno jsme se dohodli, že zajedem nejdřív k Malinom na oběd, kam za námi přijede Tonda. Ještě od nádraží jsem začerstva Tondoj zavolal, že jedem k Malinom. Měl nějaké techtle-mechtle a chtěl abych mu zavolal, až tam budem. Což jsem učinil. Tonda však nejel a nejel, a když furt nejel, vyšlo najevo, že na nás už čeká dobu v Cakli!!! Patřičně nasůřen, neb tam otvírají až ve dvě.

No, nebudu to protahovat, nakonec k těm Malinom zajet musel, neb tady piva čepovali. K Malinom podotýkám, že jsme sem dorazili ve správný čas, kdy hostů bylo málo, obsluha kmitala a mohli jsme si vybrat z celého jídelního lístku. Oběd byl dobrý a pivo též. Ceny pak přijatelé, zvlášť ve srovnání s Caklí. Tedy nesplnilo se nic z toho, před čímž mne Eda i Tonda varovali.

K samotné Cakli, kterou se ukázaly Staré Oldřichovice (Cakle je na protějším, pravém břehu Orlice), byla to má první plavba s pádlem v ruce. A to jsme projeli, dle Edy hrozivé peřeje Pod Skálou, a to dokonce 2x, jednou tam a podruhé zpátky. Zato jsem si moc nezaplaval, ač Eda otužilý zdejšími vodami tvrdil, že za pět minut si zvyknu, nezvykl jsem si a střelhbitě vyjel na břeh. Voda pověstné lesní Zimky u nás za lubenskou myslivnou je proti Orlici doslova kafe!

Skvělým završením výletu byla pak zahrada kerhartické hospody U Kačera. V takové lahodné zahradě se sedí a popíjí jedna báseň. Doporučuji zvlášť všem praktickým básníkům. I těm avanturistickým, Pépi!