logo TSA

DOKUMENTACE

Dokončení 28. VH TSA

ve středu 8. března 2023


DATA


Pořadatel:

BS/ja.

Účast:

Eva, Eda, Jiřka, Karel, Mirka, Pépi, Tonda, Vašek, Žolinka & ja. (9).

Neomluveni:

Milena.

Háček s očkem na zdi průjezdu.


Počasí:

Zataženo, 2,5 °C (měřeno v 7:00 SEČ v B.)

Provedení:

Hybridní (3,5 km).

Trvání:

Cca 11:30—14:30 (cca 3 hodiny).

Hylvátská jedenácka ve skle.


Občerstvení:

Restaurace Pivovar, Hylváty:
Plzeň Urquell 12° a Hylvátská 11°a 12°.

Detail kované mříže.


Setkání:

S neskutečně pomalou obsluhou.

Hodnocení:

Z 5 možných uděluji 4,5 bodu za účast.


Známka:

Odkazy:

Aktéři:

Postupně: pohled na hylvátský pivovar, fontánka na jeho nádvoří, cedule z průjezdu a na konec kostel sv. Anny v Hylvátech.

ZÁPISY DO KRONIKY


Eva:

Ráno počasí nevlídné, fučné, ale furt lepší než předpověď.

Žolince jsem prozradila, že je VÝLET — nadšeně štěkala a těšila se na obojek a auto. Míra mě vyložil u Staré Dráhy — podchodem na druhou stranu a tam na mě volá Mirka odnaproti. Jinak zatím nikdo, ještě jsem si odskočila na drážní WC (8 Kč).

Mirka volá Karlovi — jdou podle trati k mostu, tak jsme popošly a zahlédly Jiřininy vlasy a celou Jiřinu s Karlem už za mostem. Dohoda — vrátíme se, půjdem nad silnicí a podel lesa. Kolem jezdí spousta aut tou průmyslovou zónou. Nahoře stará mechovatá lavička — Karel markýruje, že tam sedí — poté, co rozhrnul ostružiní.

Pokračování příště.


Eda:

(Dosud se nevyjádřil.)


Jiřka:

(Dosud se nevyjádřila.)


Karel:

(Dosud se nevyjádřil.)


Mirka:

(Dosud se nevyjádřila.)


Pépi:

8 III 23 záznam z průzkumné procházky = příprava k VH TSA Pivovar (zde přepsán poněkud nedokonalý rébus) v 11.30:

a) levý vchod dvouuletkového domu (naproti Perle 06ce)

b) vchod čp 446

Ať žijí Hylváty! Ať žije ten J&PE co tady bydlel v patře nad Tulkou.

Dovoluji si přičinit něco vysvětlivek, Pépi vedl cestou zřejmě výzkum výskytu škrabek na bláto (s povrchu bot), 1. taková škrabka se vyskytuje u čp. 294, které ovšem nevzniklo důsledkem dvouletky (viz bod a), 2. škrabku pak nalezl u vchodu Měšťanského pivovaru v Hylvátech (čp. 446), což potvrzuje dobrou volbu místa pro DVHTSA (viz bod b).


Tonda:

(Dosud se nevyjádřil.)


Vašek:

(Dosud se nevyjádřil.)


Žolinka:

Vrrr, haf, haf.


ja.:

Využívaje toho, že v azbuce je hláska ja na konci, (pravda, Žolinku bych měl pak předřadit, naštěstí neumí číst;-) beru si poslední slovo. Dopadlo to jak jsem očekával a už se ani nebál. Némá cenu lámat něco přes koleno, či učit staré psy novým kouskům, čili pojedeme dál dle starých not, dokud prostě tak nějak nedojedem. Řekl bych, že k tomu máme výrazně nakročeno a jen doufám, že konečný rozpad bude pozvolný, že si ho ani nevšimneme.

Ale abych jenom nesejčkoval, je obdivuhodné že přese všechny neduhy a obtíže života se dovedeme stále sejít a dohodnout se na společných věcech, které se pak lopotně snažíme uvést do života osobním provedením. To je úctyhodné počínání, protože právě v tom nedokonalém provádění vidím smysl našeho spolku. Je to možná míň než jsem očekával, leč děkuji všem za obětavost s níž tyhle štrapáce podstupují. Tak ať nám vydrží! Ta obětavost;-)


Okolnostri a osoby:

Třebovská ulice s pivovarem, nádvoří hylvátského pivovaru, část účastníků Dokončení 28. VH za stolem a jejich odchod před vraty pivovaru.