Benátská sekce dokumentuje:

 

známka

 

Kapesní výlet

ze Semanína do Janova
ve čtvrtek 12. března 2015

 

Základní údaje
Pořadatel ja.
Účastníci Eva, Mirka, Žolinka a ja. (4)
Příznivci (asi jen počasí?)
Způsob provedení Autobusy a pěšky.
Doba trvání Cca 4,5 hodiny, od 10:30 do 15:00.
Trasa Ze Semanína po modré do lesa, v lese na 1. odbočce ze značky vlevo. Tudy až nahoru na hřeben k rocestníku Nad Zlatou studánkou. Pokračujeme po žluté rovně na JZ, o kus dál na rocestníku Nad Janovem se rozloučíme se zelenou a padáme dolů lesem. Asi v půli klesání opustíme žlutou (a ideu Mendryky) a spěcháme na kraj lesa, kde skončí asfaltka. Modřínovou alejí do Janova. Oběd ve zdejším Motorestu. Po obědě po silnici do Strakova, odkud busem do Litomyšle.
Délka trasy Cca 10 km.
Body na trase Semanín U Jednoty (431 m); odbočka nad Sladkou studánkou (479 m); rozcestí Nad Zl. studánkou (603 m); rozcestí Nad Janovem (602 m); konec lesa nad Janovem (520 m); začátek Janova (480 m); Janov, u Končinského potoka (458 m), u kostela (472 m), Motorest (471); Strakov u kaple P. Marie (435 m), zastávka u Obecní hospody (437 m).
Počasí Zataženo, 0 °C (měřeno ráno v 7:00 SEČ v B. ;-).
Pamětihodnosti Semanín: kostel sv.Bartoloměje s opevněnou zvonicí a hřbitovem, muzeum semanínské renezance, kamenný most, knajpoviště. Janov: zavřený Antik, kostel sv. Filipa a Jakuba se hřbitovem. Strakov: školky Vavřín, kaple P. Marie s pokrývači.
Vlastivěda Sladká studánka a první devětsily, pokusné vrty v lese Pod Kamencem, Končinský potok s košíkářskými vrbami, petrklíče na konci Janova.
Občerstvení Restaurace Motorest (Březňák 10°).
Zážitky Taková pohoda v hospodě, že jsem zapomněl fotit!!!
Jiné Ve Strakově jsem vyloudil od klempířů-pokrejvačů odřezky měděného plechu;-)
Odkazy

Zápisy do kroniky

O Semaníně

O Janově

O Strakovu

O Mendryce

O Březňáku


Zpět