Benátská sekce TSA prezentuje:

 

koně

 

Přepisy z kroniky

Výletu do Janova
ve čtvrtek 12. března

 

Mirka

Na dnešní výlet jsem vyrazila raději autobusem, neboť ČD mají většinou zpoždění. I dnes tomu tak bylo, ale z Ústí vlakem nikdo nedorazil.

Autobus na Semanín vyrazil se zpožděním, protože Pecháčkovi měli menší problém s panem řidičem. Po vystoupení z autobusu v Semaníně nás až, ale nemohlo zastavit a vyrazili jsme směr Janov vzhůru do kopce. Cestou jsme dumali nad různými posedy nebo rozhlednami, odkud není nic vidět, nebo měly úplně jinou funkci, která nám zůstala utajena. Nicméně jsme po 1 1/2 hodině dorazili do cíle v Janově.

Eva

Malý milý výlet, i když málo výletníků, jen ty skalní.

Autobusový zádrhel — opět ten úsměvavý šofér jako posledně, ale ne aby se zeptal, kudy jedu do Semanína, když si kupuju lístek v Litomyšli do Třebovského busu! Že bych jako mohla cestou přestoupit (?) Prostě ze Třebové do Semanína už lístek neplatí, je to delší trasa! Kratší z Litomyšle přes Pazuchu, ale tam autobusy jezdí dost málo.

Počasí slunečné až pěkné, lesy rozmanitě smíšené, devětsily pučící, sníh tající, bahno lepící — na vrcholu kopce (hřebenu) věž, leč ne rozhledna, tak zase dolů až do Janova. Antik zavřený kvůli nemoci, škoda. Motorest otevřený a pohostinný, dobré čekání na bus do Litomyšle.

ja.

Tak nějak, čili připojuji se;-)

Semanín čímdál velebnější, neb ho stále víc zvelebují (nemá nic společného s blbem Velebou;-). To se mi líbí.

Zato se mi moc nelíbilo následné stoupání na rozcestí Nad Zlatou studánkou. Jednak tam bylo bláto, druhak to byl šílený krpál. Za to jsme tam potkali spolehlivě nejnižší rozhledny s nejmenším výhledem.

Následný sešup do Janova byl náramný. Mendryku jsme vynechali, že jsme už ve 12:10 byli u kostela v Janově a ve čtvrt vedle v hospodě na Březňáku.

Březňákem netřeba zhrdat, byl dobře pitelný a hospoda znamenitá, až jsme se zabrali do hovorů, že jsem naprosto neočekávaně a vůbec poprvé v historii TSA zapomněl fotit!

Napravoval jsem to aspoň po cestě do Strakova, kam jsme se vydali na další bus do Litomyšle. Fotil jsem tu koně, petrklíče, klempíře na kapli a především své spoluvýletnice, které z toho už byly značně nevrlé;-) Než vydržely se mnou až do Litomyšle.

Žolinka

Haf! Haf!

Odkazy

Dokumentace

O Semaníně

O Janově

O Strakovu

O Mendryce

O Březňáku


Zpět