Benátská sekce dokumentuje:

 

známka

 

Jarní výlet

s Kuličkiádou TSA
ve čtvrtek 9. dubna 2015

 

Základní údaje
Pořadatel ja.
Účastníci Eva, Gusta, Karel, Milena, Vašek, Žolinka a ja. (7)
Příznivci (asi jen počasí?)
Způsob provedení Autobusy, vlaky a pěšky.
Doba trvání Cca 6 hodin, od 9:00 do 16:07.
Trasa Z Vysokého Mýta po žluté do Knířova, pak do Džbánova, odtud polňačkou na jihovýchod do Bučiny, z níž po silnici na východ do Cerekvice, kde skončíme na oběd U Floriána. Po obědě cvrnkáme na parkovišti u hospody.
Délka trasy Cca 11 km.
Body na trase Vysoké Mýto: Zastávka ČD Město (290 m), rozcestí na konci města (287 m); Knířov u kostela (313 m); Hájek (330 m); Džbánov u rybníka (307 m); konec remízu Blahovského potoka (316 m); Bučina u Jednoty (325 m); Cerekvice" Křižovatka u ZŠ (295 m), restaurace U Floriána (293 m), parkoviště tamtéž (291 m).
Počasí Zataženo, 6 °C (měřeno ráno v 7:00 SEČ v B. ;-).
Pamětihodnosti Socha sv. Josefa za Mýtem, kostel Zvěstování Páně s hřbitovem a fungující škola v Knířově, sochy sv. Václava a Nepomuka tamtéž (na soukromé zahrádce), pomník padlým ve svět. válkách, socha Krista, požární nádrž a hasičská zbrojnice (s fungujícími hodinami!) ve Džbánově, evangelický kostel a kostel sv. Jakuba Většího v Bučině, pěkná základní škola v Cerekvici, socha P. Marie a kostel sv. Václava tamtéž.
Vlastivěda Ovce děsivorohé v Knířově, buky a duby v lesíku Hájek, ryby v požární nádrži ve Džbánově, Blahovský potok v polích, kamenný mostek za Bučinou, ostrov na Loučné v Cerekvici.
Občerstvení Jednota v Bučině (různé lahváče;-), 2x restaurace U Floriána v Cerekvici (Polička 11°, Radegast 12°).
Zážitky Napínavá a zábavná Kuličkiáda!
Jiné Zapomenutý deštník ve Džbánově;-(
Odkazy

Zápisy do kroniky

O Knířově

O Džbánově

O Bučině

O Cerekvici

O Floriánoj


Zpět