Benátská sekce TSA dokumentuje:

 

známka

 

Tajný výlet

z bodu A do bodu X
v úterý 13. října 2015

 

Základní údaje
Pořadatel ja.
Účastníci Eva, Hana, Jindra, Karel, Žolinka a ja. (6)
Příznivci Gusta, ký svým předvýletem prozkoumal terén a udělal reklamu.
Způsob provedení Pěšky
Doba trvání Cca 7,25 hodin, od 9:32 do 16:54.
Trasa Od opočenského nádraží ulicí Nádražní na Kubkovo náměstí, z něj po červené

Bašteckou do Podkostelí, dole přes Zlatý potok naproti na Švamberk, Pod Oborou ke Broumaru, po hrázi ke stavidlům, dle Zlatého potoka na konec Semechnic, Pod Chlum, zde jsme opustili červenou a vydali se doleva na Mělčany, přes jich kraj Na Bunžově do Dobrušky ke hřišti, Opočenskou na náměstí k Jelenoj, po obědě (už bez Karla, ký odjel pracovat domů) do Vlastivědného muzea na Šubertově náměstí. Páč pejsci do muzea nesmí, šel jsem s Žolinkou napřed do pivovarské resturace na Bevederu, kam za námi přišli ostatní na Rampušáky. Po ochutnávce na bus k nádraží, jím na nádraží v Opočně na vlak.
Délka trasy Cca 11,1 km.
Body na trase Opočno: nádraží ČD (260 m), náměstí (304 m), most přes Zlatý potok (280 m), Pod Oborou (294 m), U Broumaru, koupaliště (280 m); Broumar, pod stavidly (278 m); Semechnice (282 m); rozcestí Pod Chlumem (301 m); konec Chlumu (319 m), Mělčany, Na Bundžově (306 m), Dobruška: Opočenská, u hřiště (288 m), Opočenská, most (284 m), křižovatka u Archlebových sadů (285 m), U Jelena (292 m), Šubertovo nám., před muzeem (297 m), mostek přes Brtečský potok (284 m), Belveder, Staročeský pivovárek (307 m), autobusové nádraží (244 m).
Počasí Zataženo, 2 °C (měřeno ráno v 7:00 v B. ;-).
Pamětihodnosti Opočno, Mariánský sloup na náměstí, kapucínský klášter, kostel P. Marie, socha sv. Nepomuka na konci Podkostelí; Dobruška: Archlebovy sady, náměstí F. L. Věka s jeho sochou, radnicí a Mariánským sloupem, Vlastivědné muzeum a synagoga, kostel sv. Václava, rodná chalupa F. L. Heka.
Vlastivěda Zlatý potok, rybník Broumar a kus Opočenské naučné stezky.
Občerstvení Dobruška: U Jelena (Dobrušská 11°, Mudrlant 13°), Restaurace Bowling Pivovar (Rampušák 12°, F. L. Věk 15°, vše Staročeský pivovárek Dobruška).
Zážitky Naprosto skvělá kvalita dobrušského piva!
Jiné Zrada bodu X — hospoda u Popů otvírá až od 17:00;-((
Odkazy

Kronika

O Opočnu

O Broumaru

O Chlumu

O Dobrušce

O Archleboj

O Pivovárku


Zpět